YÜZ ESTETİĞİ

Operasyon Süresi: – saat

Anestezi Türü: Genel

İyileşme Süresi: – Hafta

KAŞ ESTETİĞİ

Kişiyi sinirli, kızgın, yorgun, şaşkın, mutsuz veya mutlu gösteren kaş şeklidir. Bu yüzden kadınlar makyaj yaparken kaşlarına ve göz kapaklarına daha fazla özen gösterebilmektedirler. Her ne kadar farkında olmasak da kaşlar yüzümüzdeki en önemli yapılardan biridir. Yüzün anlamını ve ifadesini kaş şekli de belirler.

Genç ve orta yaş grubu hastalarda kaş kaldırma estetiği tek başına yeterli olabilirken, ilerleyen yaşlarda buna göz kapağı estetiği, alın ve şakak germe de eklenebilmektedir. Yaşlanmayla beraber gevşeyen kaş dokusu yer çekiminin etkisiyle sarkar ve üst göz kapağının şeklini bozabilir.
Kaş estetiği, her yüz yapısına göre kişiye özel planlanmalıdır. Kaşın rengi ve kalınlığı yüz ile uyumlu olmalıdır. Çünkü sadece kaşı kaldırmak yetmez. Cilt ve saç ile uyumsuz bir kaş estetik görünmez. Kaşa tam bir bütün gözüyle bakmak gerekir. Açısı, kenarı, rengi, sıklığı, kalınlığı, uzunluğu, kalkıklığı iyi planlanmalı ve çok önemlidir.
Kaş estetiği için tercih edilecek yöntemi, kaşın durumu, hastanın beklentisi, deformasyonun boyutu, nedeni ve hastanın yaşı belirler. Ameliyat yöntemleri arasında, iple askı yöntemi ile, Medikal uygulamalardan botoks ile kaş kaldırma, kaş kontürü, kaş ekimi, dolgu ile kaş estetiği gerçekleştirilmektedir.
Kaş kaldırma etkinlik süreleri olarak botox 6 ay ,dolgu 12 ay ,askı yöntemiyle ortalama iki yıl en son olarak cerrahi olarak ortalama 4 yıldır

BOTOX

Vazgeçilmez uygulamaların başındandır.Eskisi kadar olmasa da botoxa karşı hala bir ön yargı vardır.Bunun esas nedeni bir çok estetik uygulama yapmış kişilerdeki görünümün botoxa bağlanmış olmasıdır. Halbuki botoxun yaptığı esas etki sizi 5-10 yıl öncesi yüz görünümüne kavuşturmaktır.
Etki mekanizması ;direk uygulama bölgesindeki kaslardaki hedef bölgelere tutunarak kası geçici olarak felç eder. Bu nedenle etkinlik süresi metabolizma hızınıza bağlı olarak değişir.
Ortalama etkinlik süresi 4-6 aydır.
Uygulama süresi 5 dakikadır.
Uygulama sonrasındaki şişlik ya da kızarıklık yarım saatte geçer.
Etkinliği 3. günden sonra görmeye başlarsınız.Tam etkinliği iki hafta sonunda görürsünüz.

İşlem sonrası tavsiyeler:
-İşlem sonrası en az 4 saat yatmayın
-İşlem bölgesine masaj uygulamayın
-Alkol almayın
-Egzersiz yapmayın
-Sauna ve hamamdan uzak durun
-Duş alabilir ve birçok günlük aktivitenizi yapabilirsiniz

Botoks kimlere uygulanmaz?
Botoks hamilelere, emzirenlere uygulanmaz. Myastenia gravis gibi kas hastalığı olanlara uygulanmaz. Bunun dışında herkese uygulanabilir.
Botoksun yaş sınırı var mıdır?
Botoks erişkin olan herkese uygulanabilir.
Botoks  tedavisi nasıl uygulanır?
Çok küçük miktarda botoks çok ince ve küçük iğnelerle kırışıklıkların giderileceği alana uygulanır. Çok küçük miktarda ilaçlar çok küçük iğnelerle verildiğinden rahatsızlık hissi çok az olur. Pek çok hasta çok küçük bir acı hisseder. Anestezi gerektirmez. Botoks uygulamasından hemen sonra günlük yaşama geri dönülebilir. Nadiren geçici olarak morarma ve kızarıklık görülebilir.

DOLGU

Dolgu olarak hyalüronik asit kullanıyoruz
Yüzün her bölgesine yapılabilir.
Sonuçları hemen görülebilir.
İlk 48 saat hafif ödem, şişlik veya morluk görülebilir.İki hafta sonunda nihai sonuç görülür.
Anestezi kremler ile öncesinde lokal olarak uyuşturulur.
İşlem süresi bölgesine göre değişmekle beraber ortalama 10 dakikadır.
Dolgunun etkinliği ortalama 12 aydır.

ASKI

Hiçbirimiz gerçekte olduğumuz kadar yaşlı görünmek istemiyoruz. Genetik, sağlık koşulları, sigara kullanımı, aşırı alkol kullanımı veya tekrarlanan korunmasız güneş hasarı nedeniyle bazılarımız kronolojik yaşımızdan bile daha yaşlı görünüyor.

Askı tedavisi nasıl etkili olur?

İlk olarak, mekanik olarak anında cilt kaldırma ile sonuçlanır. İkincisi, anında cilt sıkılaşmasına neden olmak için yağ dokusunu daraltır. Üçüncüsü, cildinizi hücresel düzeyde yenilemek için kolajen üretimini ve neovaskülarizasyonu destekler. Tüm bunlar birlikte çalışarak size gelişmiş cilt dokusu, daha az ince çizgi ve kırışıklık ve daha esnek bir cilt sağlar.

Kullanıldığı bölgeler:

-Kaş kaldırma
-Yüz gerdirme
-Fox eyes
-Çene kontürü
-Gıdı toparlama

Merak edilenler

-İşlem süresi ortalama 30 dakika olup işlem sonrası günlük yaşam aktivitelerinize rahatlıkla dönebilirsiniz
-İşlem öncesinde lokal anestezi sağlayarak işlem sırasında herhangi bir ağrı duymanızı engelliyoruz.
-işlem sonrasında hemen etkinliği görebilirsiniz
-Ortalama iki yıla kadar etkindir.
-işlem sonrasında nadiren şişlik ve minimal ağrı olabilir ,geçicidir.
-İşlem yüzünüzde kalıcı bir ize neden olmaz

Askı sonrası dikkat edilmesi gereken hususlar:

-İlki iki hafta dikkatli olmanız gerekmektedir.
-Tercihen sırt üstü uyuyun
-Ağzınızı aşırı açık tutmanızı gerektiren işlemlerden kaçının(diş tedavisi,gülmek vb.)
-Travmadan kaçının
-Sauna ve hamamdan uzak durun